UDRUŽENJE RAČUNOVOĐA, FORENZIČARA
I REVIZORA
BRČKO DISTRIKT
BIZNIS FORUM 2017
Brčko Distrikt
×
BIZNIS FORUM 2017
Brčko Distrikt

Ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko godina je unaprijeđena, istakao je zamjenik direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za strategije i politiku Peter Sanfey.

 

EBRD za ovu godinu predviđa rast BDP-a od tri posto. Ističući da ne želi da minimizira probleme, kada kaže da se situacija popravlja, Sanfey je na pres-konferenicji u Banjoj Luci, nakon prezentacije Izvještaja o tranziciji za period 2016-2017 godina, pod nazivom „Jednake mogućnosti u svijetu nejednakosti“, istakao da su izazovi za BiH u opstežnom programu reformi, navedenih u Reforskoj agendi, prenosi Fena.

Nije želio da govori o političkim okolnostima, ali kada je riječ o lakoći poslovanja, BiH i dalje zaostaje za drugim državama u regionu. Ohrabruje da je zemlja opredijeljenja i posvećena konačnom članstvu u EU. Mnogi izazovi, s kojima se BiH suočava, bit će rješavani u ovom procesu.

To je, međutim, težak put koji će trajati nekoliko godina, rekao Sanfey. Naglasio je da EBRD ohrabruju rezultati istraživanja koje su proveli, a pokazali su da je percepcija građana da su malo zadovoljniji nego što su bili te da se stvari kreće nabolje, ali ne toliko brzo.

Mi našim aktivnostima pokušavamo da damo svoj doprinos tom procesu, kazao je Sanfey. Dektor EBRD-a za zapadni Balkan Holger Muent je rekao da je 2016. bila rekordna, kada je u pitanju EBRD u BiH i to ne samo po broju projekata, već i po iznosu uloženih sredstava. Lani smo uložili više od 200 miliona eura u 15 projekata.

Kumulativno smo u BiH uložili više od dvije milijarde eura, rekao je Muent. Potvrdio je i da je EBRD u BiH najviše ulagao u infrastrukturu. Dali su i savjetodavne usluge za razvoj malih i srednjih preduzeća, a navedena je i podrška EBRD-a za projekt – žena preduzetnica.

A K T U E L N O S T I
Želite li da postanete naš član? Popunite online pristupnicu!
S A R A D N I C I
1
BROJ GRADOVA
9
BROJ PROJEKATA
33
BROJ ČLANOVA
621
BROJ POSJETILACA
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 49.994 потрошача.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.975 потрошача.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.306 потрошача.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.569 потрошача.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.897 потрошача.

O Udruženju

Ciljevi Udruženja

Vizija

Misija

Projekti

Galerije

Arhiva

Dokumenti

Statut

Odluka o osnivanju

Potvrda o registraciji

Rješenje o registracijie

Kontakt

Telefon: +387 65 647 580

Telefon: +387 65 713 010

E-mail: info@econforbd.com

Adresa: